Skip links

Міжнародний Партнерський Саміт “Global Church Response in Ukraine and Beyond”

1-3 березня у Варшаві пройшов Міжнародний Партнерський Саміт “Global Church Response in Ukraine and Beyond”, організований Радою Євангельських Протестантських Церков України спільно зі Світовим Євангельським Альянсом.

Ця зустріч зібрала ключових лідерів різних альянсів, деномінацій та організацій України, Європи та світу, які протягом трьох днів працювали над пошуком можливостей для ще більшого обʼєднання зусиль заради наступних цілей:

– продовження довгострокової підтримки України та українських біженців;

– зміцнення широкої співпраці у відповідь на виникнення криз;

– напрацювання моделей ефективного залучення глобальної євангельської спільноти у подібних ситуаціях.

«Сьогодні для церкви час рухатися, іти вперед, не зупинятися!», – наголосив, відкриваючи захід, головуючий РЄПЦУ, старший єпископ об’єднання церков «Спасіння» Пилип Савочка. – «Якби не Бог, Україна б не вистояла, і ми віримо, що разом із Ним не тільки переможемо, але й усе відбудуємо».

Він подякував закордонним партнерам за підтримку і звершив молитву за мир.

У ході саміту звучало багато свідчень про Божі чудеса, що сталися протягом останнього року. Також пройшло кілька панельних дискусій та зустрічей у робочих групах, де обговорювалися питання служіння біженцям, підтримки українських пасторів, відкриття нових церков. Завершило захід молитовне служіння.

Нагадаємо, що напередодні цієї події Світовий Євангельський Альянс разом із Європейським Євангельським Альянсом та РЄПЦУ зробили спільну заяву з приводу річниці російського вторгнення до України. Вони засудили агресію, висловлює вдячність кожному, хто служить постраждалим, та підбадьорили усіх євангельських християн залишатися вірними істині навіть у вирі воєнних подій.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.