Skip links

Звернення Ради євангельських протестантських церков щодо місцевих виборів у жовтні 2020 року

Шановні служителі євангельських церков! Дорогі брати і сестри!

 

Відповідно до рішення Верховної Ради України, 25 жовтня 2020 р. у більшості областей, районів і населених пунктів нашої країни відбудуться місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних і Київської міської рад, а також сільських, селищних і міських голів.

 

При цьому роль органів місцевого самоврядування є нині надзвичайно важливою для утвердження духовних і моральних цінностей, реалізації політики в інтересах зміцнення інституту сім’ї та сімейних цінностей, забезпечення свободи совісті та віросповідання, сприяння діяльності релігійних організацій, забезпечення викладання предметів духовно-морального спрямування у закладах освіти, а також для протидії наявним викликам у моральній і духовній сфері, недопущення пропаганди аморальності та реалізації відповідних ініціатив.

 

Є очевидним, що така діяльність органів місцевого самоврядування буде можливою лише за умови обрання до них і подальшої активної роботи християн, які усвідомлюють, що всяка влада має бути залежна від Бога та готових працювати в якості депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів задля слави нашого Господа.

 

Враховуючи вказане, Радою євангельських протестантських церков України на своєму засіданні, що відбулося 28 липня цього року, було ухвалено рішення закликати церкви молитися за християн, які будуть балотуватися на  місцевих  виборах 25 жовтня 2020 р. та направити звернення до усіх церков про молитву і підтримку тих християн, які будуть іти на вибори у регіонах.

 

Зважаючи на це, закликаємо молитися, аби Всемилостивий Господь:

  • благословив проведення виборів і майбутнє нашої країни;
  • дарував мудрість і відповідальність для усіх, хто братиме участь у виборах – і як виборці, і як кандидати;
  • вибрав із числа християн тих, хто готовий балотуватися на місцевих виборах у якості кандидатів, а у подальшому працювати депутатами місцевих рад і головами територіальних громад;
  • благословив християн – кандидатів до місцевих рад та інших органів місцевого самоврядування.

Пам’ятаймо, що нашому голосуванню під час місцевих виборів має передувати щира молитва про наш вибір.

Закликаємо Вас молитися за кандидатів-християн і підтримувати їх під час виборчої кампанії та під час голосування 25 жовтня 2020 року.

Згідно із Словом Божим, просимо молитися за «всіх тих, хто при владі» нині і за тих, кого Господь приведе до влади у результатів виборів (1Тим. 2:1-4).

 

Із братерською любов’ю за дорученням Ради євангельських протестантських церков України

              В. С. АНТОНЮК

Головуючий у Раді євангельських протестантських церков України,

Голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.