Skip links

Рада євангельських протестантських церков розглянула нагальні питання

Засідання Ради євангельських протестантських церков України (РЄПЦУ) відбулося 28 липня. Зустріч проходила у приміщенні київської церкви ЄХБ «Храм миру», що по вул. Мічуріна 66.

Засідання представників церков проходило під головуванням Валерія Антонюка, голови Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Учасники обговорили поточний стан державно-конфесійних відносин та низку нагальних питань, що наразі є невирішеними у служінні церков. Зокрема провели аналіз усіх звернень та листів, які були направлені до комітету Верховної Ради щодо законопроєктів, що готуються в парламенті з питань гендерної політики.

«На жаль, констатуємо, що нам не надійшли відповіді на запити, які ми подавали. Члени Ради євангельських протестантських церков будуть мати зустріч у форматі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій із Дмитром Разумковим, Головою Верховної Ради» – розповідає Валерій Антонюк. Було наголошено, що євангельська спільнота в Україні стежить за ситуацією і буде робити все можливе, аби такі законодавчі ініціативи, які легалізують збочення, не були введені в дію через закон.

Представники РЄПЦУ одностайно погодилися на те, щоб робити звернення до усіх церков про суворе дотримання усіх карантинних норм, що дає можливість надалі продовжувати служіння. Служителям слід звернути увагу на дисципліну кожного члена церкви чи її відвідувача, аби заохотити максимальну більшість людей не залишати зібрання. Подяка Богові, що у сьогоднішніх умовах є можливість помісним церквам збиратися разом.

На зустрічі також розглядали питання участі у Вечері Господній: враховуючи небезпеки, рекомендують використовувати маленькі одноразові чаші. Служителі закликають молитися за ситуацію з пандемією в Україні, оскільки в деяких регіонах спостерігаються епідемічні спалахи.

У ході зустрічі йшлося про можливість проведення спільних подій на осінньо-зимовий період 2020 року з урахуванням карантину. Багато подій вже відмінено, однак церкви моляться про можливість провести восени Національний день молитви.

З-поміж іншого розглянули питання участі християн у місцевих виборах. Представники погодили підготувати звернення до усіх церков про молитву і підтримку тих християн, які будуть іти на вибори у регіонах.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.