Skip links

ГЛАВИ ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ЦЕРКОВ УКРАЇНИ СПІЛЬНО ВИСТУПИЛИ НА ЗАХИСТ МОРАЛЬНОСТІ У СУСПІЛЬСТВІ

У молитовному домі «Філадельфія» 18 травня відбулось засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України. Зустріч проходила під головуванням Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви Леоніда Падуна.

Учасники засідання проаналізували розвиток державно-церковних відносин. Вони позитивно відзначили прагнення Президента В.Януковича спиратись на консенсус між конфесіями у питанні оновлення законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

Рада вирішила виступити з ініціативою проведення Євангельських Читань на центральній площі Києва. Передбачається, що цей святковий захід об’єднає християн різних конфесій у святкуванні 450-річчя Пересопницького Євангелія.

Глави євангельських Церков обговорили подальші спільні заходи, спрямовані на утвердження в суспільстві високої моралі. Вони підписали низку звернень до відповідальних органів влади відносно окремих фактів порушення законодавства України у цій сфері.

Члени РЄПЦУ також позитивно оцінили нещодавнє рішення парламенту про відмову ліквідовувати Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі.

Народний депутат Павло Унгурян (БЮТ-Батьківщина) поінформував присутніх про результати діяльності Міжфракційної депутатської групи «За духовність, моральність та здоров’я України».

Серед іншого парламентар закликав керівників Церков підтримати законопроект №7132, який пропонує запровадження нової редакції Закону України «Про захист суспільної моралі». За його словами, зазначена ініціатива є актуальною в умовах сучасних інформаційних технологій, які особливо впливають на дітей. Законопроект вже пройшов громадське обговорення в усіх регіонах та на різних рівнях.

Учасники засідання також затвердили пропозиції щодо поліпшення інформаційного забезпечення діяльності Ради. Першим кроком у цьому напрямку буде популяризація та інформаційне наповнення нового веб-сайту РЄПЦУ, розробленого нещодавно.

Зустріч глав євангельських Церков завершилась спілкуванням у неформальній обстановці.

У засіданні РЄПЦУ взяли участь:
Леонід Падун – Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;
В’ячеслав Нестерук – глава Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів;
Михайло Паночко – Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України;
Сергій Дебелинський – президент Братства незалежних церков і місій ЄХБ України;
Сергій Дацько – Старший єпископ, голова ради Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України;
Анатолій Гаврилюк – президент Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія);
Віталій Максименко – представник Союзу вільних Церков християн євангельської віри України.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.