Skip links

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ Ради Євангельських Протестантських Церков України на підтримку Резолюції Симпозіуму «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності»

Ми, керівники євангельських протестантських церков України, усвідомлюючи свою відповідальність захищати життя, цілком підтримуємо Резолюцію Симпозіуму “Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності”, який відбувся 22 вересня 2010 р. у Києві в рамках IV Національного конгресу з біоетики за сприяння Національної академії наук України, Міністерства охорони здоров’я України та Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій.
Підтримуючи результати Симпозіуму, разом з учасниками Симпозіуму – науковцями, медиками, представниками влади та державних інституцій, релігійних та громадських організацій, засвідчуємо єдність позиції про цінність людського життя з моменту зачаття та із глибоким занепокоєнням відзначаємо, що на сьогодні Україна – одна з тих країн, де широко поширена практика штучного переривання вагітності (аборти, вакуум-регуляція менструального циклу). Це глибоко суперечить багатовіковим традиціям українського народу, що ґрунтувалися на релігійному світогляді, глибокій повазі до людського життя, шануванні сім’ї та жінки саме як матері та носія життя, дбайливому ставленні до дитини.
Разом із цим вважаємо необхідним наголосити на наступному: Святе Письмо (Біблія) застерігає нас, що погине народ  за те, що не має знання. Саме неповна, однобока інформація про наслідки та небезпеки абортів на фоні пропаганди сексуальної розпусти, рекламування шкідливих звичок, недостатня поінформованість населення щодо методів та наслідків застосування контрацепції приводить до фізичного знищення нації.
Ми переконані, що:
  • Кожну людину творить Бог і має для неї своє призначення та благословення (Псалом 118:13-16);
  • Бог створив людину, чоловіка й жінку, благословивши їх єднатися в сім’ю та продовжувати свій рід (Буття 1:27-28);
  • Діти – спадщина Господня (Псалом 126:3). Треба знати про те, що всі діти належать по-перше – Господу, а батьки мають обов’язок любити та піклуватися про них;
  • Діти мають право на життя з моменту зачаття, тому аборт є гріхом перед Богом (Вихід 20:13). Заповідь «Не вбивай!» має відношення як до народжених, так і до ненароджених дітей.
Ми закликаємо кожного свідомого громадянина в міру його можливостей та відповідальності, наданих йому Богом:
  • Затвердити на законодавчому рівні цінність та недоторканність людського життя з моменту його зачаття;
  • Розгорнути у суспільстві широку інформаційно-просвітницьку кампанію щодо заохочення народжуваності та запобігання штучного переривання вагітності;
  • Розробити та внести зміни до програм, що мають наголошувати на непорушності цінності людського життя; пропагувати зміцнення сім’ї, подружню вірність та дошлюбну стриманість, надавати об’єктивну інформацію про сутність штучного переривання вагітності та його негативні наслідки. До розробки програм та матеріалів з цих питань залучати громадські та релігійні організації.
  • Включити до першочергових цілей національних інформаційних кампаній з профілактики ВІЛ/СНІДу пропагування вірності разом із закликом до дошлюбної стриманості та відстрочки початку статевого життя;
  • Впроваджувати такі програми з соціальної реклами, які пропагують здоровий спосіб життя (включаючи відмову від алкоголю та наркотиків, що є передумовою прийняття відповідальних рішень щодо статевих стосунків), стриманість та вірність, популяризація цих цінностей засобами соціальної реклами;
  • Приєднуватися до місцевих, регіональних та загальнодержавних ініціатив та акцій на підтримку права на життя ненароджених дітей.
Нехай Господь благословить усіх вас!
Звернення підписали:
Михайло ПАНОЧКО – старший єпископ Церкви християн віри євангельської України;
Микола КАСПРОВ – заступник голови Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів;
Віктор АЛЄКСЄЄНКО – президент Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня;
Леонід ПАДУН – старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;
Дмитро БУЛАХ – заступник старшого пресвітера Союзу вільних церков християн євангельської віри України;
Сергій ДЕБЕЛИНСЬКИЙ – голова Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів;
Сергій ДАЦКО – голова Асоціації місіонерських церков України;
В’ячеслав ГОРПИНЧУК – єпископ Української Лютеранської Церкви.
Ухалено 29 вересня 2010 року у Києві на засіданні Ради Євангельських Протестантських Церков України
Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.