Skip links

Глави євангельських Церков заявили про ризики ратифікації Стамбульської конвенції

Рада Євангельських Протестантських Церков України згідно рішення прийнятого на засіданні 10 березня закликає уряд вдосконалювати власне законодавство з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок, як це роблять інші країни Європи, які відмовилися від ратифікації Стамбульської конвенції.

Звернення з цього приводу були спрямовані Президенту України, Прем’єр-міністру та очільнику МЗС за підписом Головуючого у РЄПЦУ, Старшого єпископа Центру харизматичних християнських церков України Анатолія Гаврилюка.

Глави українських протестантських церков переконані, що не можна ратифіковувати Стамбульську Конвенцію через наявні маніпуляції поняттям “гендер” та його нове визначення, яке суперечить законодавству України. Йдеться про запровадження Стамбульською конвенцією суперечливого поняття “ґендер”,  яке виходить за межі загальноприйнятного в Україні поняття “стать” та викривляє розуміння ґендерної рівності, як рівності прав жінок і чоловіків, а також і сам зміст ґендерної політики Української держави”,  – наголошує РЄПЦУ.

На думку РЄПЦУ, гендерна ідеологія є небезпечною для майбутнього українського суспільства з огляду на катастрофічну демографічну ситуацію в Україні. Тому релігійні діячі виступають проти того, щоб органи державної влади популяризували гендерну самоідентифікацію та просували гендерну ідеологію в освітньому процесі, всупереч положенням Конституції України про заборону державної ідеології.

Глави євангельських церков підтримали позицію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка запропонувала зробити низку практичних кроків для розробки ефективного механізму протидії проблематиці домашнього насильства.

Зокрема, релігійні діячі пропонують провести діалогові зустрічі представників правозахисних кіл та релігійного середовища для аргументованого опрацювання недоліків Стамбульської конвенції та вироблення спільної позицій. Результатом цієї роботи мають стати пропозиції, спрямовані на вдосконалення законодавства України, після ухвалення яких необхідно здійснювати постійний моніторинг в усіх регіонах країни щодо його ефективності.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.