Skip links

ЗВЕРНЕННЯ З НАГОДИ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ 2019 РОКУ

Дорогі брати і сестри!
Високодостойна українська громадо!

Вибори президента – важлива подія в житті кожної нації. Але нинішні президентські вибори в Україні по-особливому відповідальні й доленосні. Вони проходять в складних умовах зовнішньої військово-політичної агресії, яка супроводжується суворим протистоянням між властивими нашому народові цінностями та такими, що штучно привносяться ззовні.
Попри неймовірні труднощі й виклики, що постали перед українським суспільством, ми маємо непохитну віру що Господь не залишить своїх дітей у час випробувань й допоможе нам збудувати країну, в якій панують євангельські принципи, шанується людська гідність, плекаються довірливі взаємини між громадянами.
За цих обставин, споглядаючи у завтрашній день із вірою в Його милість, ми, члени Ради євангельських протестантських церков України:

1. Закликаємо усіх громадян, наших братів і сестер, неодмінно відвідати виборчі дільниці і віддати свій голос за майбутнього очільника Української держави. Цим ми не тільки реалізуємо свій конституційний і громадянський обов’язок, але й виконаємо настанову, залишену нашим Господом.

2. Закликаємо голосувати за покликом серця. Пам’ятаймо, що християнські чесноти мають проявлятися як у словах, так і в діях. Діла і слова майбутнього Президента не повинні йти у розріз зі Словом Божим – Біблією. Діймо зважено і відповідально! Вчинивши так, матимемо впевненість у тому, що Боже благословення для нас і наших дітей триватиме й надалі.

3. Будьмо свідомими того, що політичні змагання нерідко призводять до соціальної напруги й поляризації суспільних настроїв. Не можемо допустити, щоб євангельські християни були втягнуті в політичне протистояння. Особливо слід уникати «порожніх та нечестивих суперечок» у наших церквах, сім’ях, на роботі, в публічних місцях. Під час виборів християни мають дбати про те, щоб слугувати за взірець зваженості й поводження у дусі сили, любові і здорового розуму (2 Тимофія 1:7).

4. Закликаємо кожного свідомого християнина понести молитовну відповідальність за проведення чесних і відкритих виборів Президента України. У п’ятницю 29 березня 2019 року знайдімо особливий час для глибокої молитви, щоб Господь направив наші серця до мудрого рішення на підтримку претендента, який, з одного боку, сповідуватиме євангельські цінності, а з іншого – залишатиметься непохитним у збереженні й розвиткові української державності.

Будьмо активними в обстоюванні істин, що несуть життя, добро і надію. Завжди уклінно дякуймо нашому Господеві за Його рясні благословення і святі обітниці.

Нехай Бог поблагословить нас і дасть нам мир!

Михайло Паночко, Головуючий у Раді, старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської
Валерій Антонюк, голова Всеукраїнського Союзу церков євангельських християн-баптистів
Сергій Шаптала, голова Братства Незалежних Церков і Місій Євангельських Християн-Баптистів України
Станіслав Носов, Президент Української Уніонної конференції церкви адвентистів сьомого дня
Віктор Танцюра, Голова Ради Релігійного Управління Асоціації Місіонерських Церков України
Пилип Савочка, старший єпископ Духовного Центру Християн Віри Євангельської «Спасіння»
В’ячеслав Горпинчук, єпископ Української Лютеранської Церкви
Анатолій Гаврилюк, старший єпископ Центру незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія)
Василь Райчинець, старший єпископ Української Вільної Церкви Християн Євангельської Віри
Анатолій Калюжний, голова Собору незалежних Євангельських Церков України
Леонід Падун, старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви
В’ячеслав Мурза, голова Правління Євангельських Реформатських Церков України.

Прийнято на засіданні РЄПЦУ 14 березня 2019р., м .Київ.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.