Skip links

Рада планує об’єднувати ресурси та зусилля задля ефективнішої підготовки педагогів-викладачів предметів духовно-морального спрямування

Засідання РЄПЦУ 10 березня 2021р.Учасники засідання підтримали пропозицію про обмін кращими програмами та курсами, які ліцензовані та вже мають добрі відгуки від педагогів. «Наші сервісні організації, що десятиліттями ведуть цю працю, відкриті для всіх».

Олена БогданВ порядку денному засідання РЄПЦУ, що відбулося 10 березня 2021р. в залі засідань Українського Біблійного Товариства, було широке коло питань. Розпочали з державно-церковних стосунків: Олена Богдан, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті була запрошена, щоб пояснити процеси реєстрації статутів та інших профільних тем. Обговорили  чутливі для релігійної спільноти законопроекти, маніпуляції лобістів Стамбульської конвенції та Плану Біарріц та регіональні особливості застосування спеціального тарифу газопостачання для релігійних організацій.

Обговорення державно-церковних взаєминРада погодила текст Звернення до всіх християн України закликаючи провести 15-20 березня в пості та молитві. Перелік молитовних потреб розіслано до обласних об’єднань/управлінь  Церков для поширення до церковних громад та поширюється через онлайнресурси. «Об’єднаємось у молитві в наших сім’ях та церковних громадах за: Божий захист життя людей під час епідемії вірусу; Збереження довіри та Божого миру в серцях людей; Приклад милосердного ставлення до хворих та нужденних; Зцілення хворих на коронавірус; Навернення людей до Бога» йдеться в документі.

З огляду на карантинні умови, обговорено стан підготовки та запасні сценарії традиційних масових заходів: Сімейної ходи (5 червня), Національного Дня молитви (12 червня), Дня подяки Господу у вересні тощо.

«Будьмо пильними до обставин та розуміймо Божий час, щоб іти чи стояти. Голос Церкви Христової має звучати для умиротворення одних і натхнення інших» підсумовує після завершення зустрічі Анатолій Гаврилюк, Головуючий у Раді.

Головуючий у Раді Гаврилюк Анатолій Петрович

 

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.