Skip links

ЄВАНГЕЛЬСЬКІ ЦЕРКВИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 500-ЛІТТЯ РЕФОРМАЦІЇ

Рада Євангельських Протестантських Церков України розпочала підготовчі заходи до організації широкомасштабних святкувань з нагоди 500-ї річниці Реформації, яка припадає на 2017 рік.

Перші робочі консультації відбулися місяць тому та продовжилися 15 березня під час засідання Секретаріату РЄПЦУ під головуванням Сергія Шаптали, голови Братства Незалежних церков і місій ЄХБ України.

Очікується, що на найближчому засіданні Рада Євангельських Протестантських Церков України проголосить 2017 роком Реформації та затвердить склад оргкомітету.

Також Секретаріат Ради напрацював перелік різнопланових заходів, серед яких: просвітницькі кампанії, наукові конференції та круглі столи, молодіжні форуми, історичні дослідження в контексті України, міжнародні конференції, публікація тематичних видань.

Реформація – церковно-релігійний, духовно-суспільний та політичний рух оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті, спрямований на повернення до Біблійних першоджерел християнства. Реформацію пов’язують з іменами Мартіна Лютера, Жана Кальвіна та Ульріха Цвінглі – і відповідно називають протестанською, лютеранською або євангелічною.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.