Skip links

РЄПЦУ закликає владу не допустити злочину проти гідності людини

Рада Євангельських Протестантських Церков України спрямувала листи до керівництва ВРУ та лідерів парламентських франкцій з вимогою про доопрацювання законопроекту №0931. Причиною стала відмова профільного комітету врахувати правки подані н.д.Мяликом В.Н. 14 листопада ц. р. на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Пропоновані правки дозволяють запобігти багатьом загрозливим для свободи совісті ситуаціям, що можуть виникнути у разі прийняття законопроекту № 0931.

“Ми переконані, навіть такий актуальний і важливий намір як боротьба з дискримінацією не повинен нівелювати основоположні права людини, захищені не лише Конституцією України, але й міжнародними договорами, зокрема статтями 9 та 10 Європейської Конвенції з прав людини” ідеться в зверненні.

Задля недопущення звуження обсягу конституційних прав і свобод громадян РЄПЦУ просить направити на повторне друге читання для доопрацювання законопроект № 0931.

Home
Account
Cart
Search
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.